Káva Praha facebook

Káva Praha

Aktuální zprávy

AKCE VERGNANO - KE 3 KG OBJEDNANÉ KÁVY VERGNANO HRNEK ZDARMA.

 

RYCHLÁ TELEFONICKÁ OBJEDNÁVKA

 

603 460 828  

 

 

 

 

MESSENGER

EXPRESNÍ DODÁNÍ PO PRAZE DO 90 MINUT

 

 

 

 

STAŇTE SE NAŠIMI FANOUŠKY NA FACEBOOKU A ZÍSKEJTE SLEVU NA NÁKUP KÁVY VE VÝŠI 5%

 

 

 

DOPRAVNÉ

DPD 79 Kč

(S dobírkou 99 Kč)

 

 

 

 

DOPRAVA NAD 2000,- ZDARMA

 

 

 

 

MOŽNOST VYZVEDNUTÍ ZBOŽÍ PROSTŘEDNICTVÍM HEURÉKA POINT, ZÁSILKOVNA  

 

Lavazza Qualitá Oro zrno 1kg


Káva Lavazza Qualita Oro je opravdu vyjíměčnou 100% Arabikou ze střední Ameriky. Skvěle upražené zrno, jemné, měkké vytvořené pro znalce kávy.

Více detailů

Akce!
345,00 Kč s DPH

432,00 Kč s DPH

004-020566

Dostupnost: skladem na prodejně


Značka Lavazza je známým symbolem italského espessa. Už více než sto let je cílem této společnosti rozšiřovat aroma a kvalitu italské kávy po celém světě. Procedura výroby je kontrolována již od výběru nejlepších zrnek až po kvalitní balení. Nezaměnitelná chuť a vůně je zaručena!      

 

Hodnocení:

 

  • ****   silná káva
  • ****   velmi pěkná pěna
  • ****   vyšší obsah kofeinu
  • ***     dobrá pro kávové automaty
  • ****   velmi dobrá pro espresso
  • ****   velmi dobrá pro cappuccino nebo Latte Macchiato
  • ****   velmi dobrá jako ranní káva   

 

 

Káva se pije už stovky let, její příprava, podávání i chutě se však stále vyvíjejí. Branou kávy do Evropy byla Itálie, kde také po staletí zlepšovali její přípravu.

Zhruba před sto lety sestrojili Italové první přístroj na espresso - dnes podle odborníků nejdokonaleji připravený, ale i nejoblíbenější kávový nápoj. Víme však, jak jej správně uvařit? "Nejdůležitější je myslet na to, že nápoj, který pijeme, je emulze podobná vývaru. Káva se vaří. Ne vyluhuje jako čaj. Na jedné straně je voda, na druhé kávový olej - a ty musíme spojit. Teprve tak získáme z kávy všechny aromatické látky. Když ale zůstane voda od oleje oddělená, nebude vývar chutný, stejně jako když se spálí,"

Espresso = 30 mililitrů kávy a krémová pěna

 

Káva espresso by měla dodržet několik parametrů:

Jemně mletou kávou má 20 až 30 vteřin protékat 90 stupňů horká voda pod tlakem 9 barů Výsledkem musí být 20 až 30 mililitrů nápoje - tedy malý šálek.  Pak je v emulzi až tisíc aromatických látek. Kdyby voda tekla delší dobu, lógr už nemá co dát a zkazíte tu dobrou kávu, kterou už máme. Při větším tlaku se zase oleje už spálí.

 

Kvalitu kávy ukáže pěna. Pokud je káva vodovější, bude pěna hodně světlá, bublinatá, nahoře poplave olej. Když je naopak kafe spálené, je v šálku hodně tmavá pěna, která se rychle ztrácí. U správného espresa musí vytékat do šálku pěna krémová. Jakmile začne dělat světlou skvrnu, už je to špatně. Káva je vlastně ovocná dřevina, a když se vyvaří to dobré, zbude jen celulóza a karcinogenní látky, vzniklé při pražení.

 

Můžete si to jednoduše prověřit, když si připravíte prvních 30 mililitrů kávy, pak vyměníte šálek a ze stejné kávové sedliny (lógru) uděláte dalších třicet mililitrů. Výsledkem bude nedobrá teplá kávová voda. Pokud necháte vytéci ,velké espreso‘, tedy celých 60 mililitrů, bude káva nezdravá, ale hlavně trpká a bude se lepit na patro. Pokud trváte na velkém espresu, měli byste první šálek emulze dolít horkou vodou. 

 

Kdo si chce vychutnat opravdu dobré espreso, nesmí zapomenout předem nahřát šálek. Správný porcelánový šálek na espreso má mít úzké kónické dno, aby káva z trysek kávovaru plynule stékala po šikmé stěně a vytvořila krémovou pěnu. Ideální šálek má také tlusté stěny, které déle udrží nápoj teplý.

Od Komentář
2011-07-27 Petr . Jsem spokojen jak s rychlostí dodání tak i kvalitou kávy. Vynikající chuť, silné, ale příjemné aroma.
Znám ji již z dřívějška z Itálie, odkud jsem si ji dovážel.
2011-07-27 Petr . Jsem spokojen jak s rychlostí dodání tak i kvalitou kávy. Vynikající chuť, silné, ale příjemné aroma.
Znám ji již z dřívějška z Itálie, odkud jsem si ji dovážel.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživaté.